Irene Pujadas Miquel Cabal premis ciutat barcelona 2021

L’Ajuntament de Barcelona continua anunciant els guanyadors dels Premis Ciutat de Barcelona 2021. Els guardonats en les categories de literatura catalana, traducció en llengua catalana, literatura castellana i Agustí Duran i Sanpere d’assaig, humanitats i història de Barcelona. Irene Pujadas, Miquel Cabal Guarro, Edgardo Dobry i Joana Masó han estat els escollits pels jurats respectius.

Els premis tenen una dotació de 9.500 € per categoria, i s’entregaran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent. Les obres ‘La señora Potter no es exactamente Santa Claus’, de Laura Fernández; ‘La revuelta de las putas’, d’Amelia Tiganus, i ‘Ruderals’, de Caterina Pérez, han rebut mencions especials.

Unanimitat del jurat en alguns dels premis

El jurat en la categoria de literatura catalana ha seleccionat ‘Els desperfectes’, d’Irene Pujadas, per la seva “ambició literària” i l'”atreviment”. Segons el seu veredicte, és “un llibre de contes amb un humor esmolat i amb un estil vibrant que exigeix una lectura activa”.

En la traducció en llengua catalana, la traducció feta per Miquel Cabal Guarro de ‘Crim i càstig’, obra de Fiódor Dostoievski, l’ha fet rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2021. El jurat l’ha escollit, per unanimitat, per “la riquesa de la llengua i la diversitat de registres“, entre d’altres. També per unanimitat, ‘El parasimpático’ és l’obra premiada en la categoria de literatura castellana. Escrit per Edgargo Dobry, el jurat destaca la “distància humorística” d’aquest llibre de poemes i la “llum càlida sobre allò ordinari per convertir-ho en extraordinari”.

Altres Premis Ciutat de Barcelona 2021

Pel que fa a l’Agustí Duran i Sanpere d’assaig, humanitats i història, Joana Masó i la seva obra ‘Tosquelles. Curar les institucions’ han estat guardonades per “la seva inavaluable tasca de recerca” per tractar el patiment psíquic en un context de crisi social, política i cultural.