Llum BCN 2023 Poblenou

El Llum BCN 2023 al Poblenou tornarà a il·luminar més d’una trentena d’edificis del districte de Sant Martí del 3 al 5 de febrer. La 12a edició del festival d’arts lumíniques reunirà creadors internacionals com els coreans Kimchi and Chips, amb l’obra ‘Another moon’, artistes nacionals i locals com Maurici Ginés o Playmodes. Hi ha un munt de propostes, però a betevé t’ho volem posar fàcil perquè puguis visitar les instal·lacions del Llum Barcelona 2023 que no et pots perdre.

Hi ha colors, làsers, escultures interactives i exposicions diverses en punts com la Torre Glòries, el Parc Central del Poblenou o el Disseny Hub, entre d’altres.

Què no et pots perdre del Llum BCN 2023 al Poblenou

Aquesta edició del Llum BCN 2023, a banda de comptar amb la participació d’artistes de renom, també hi haurà la participació de 15 escoles d’art, disseny i arquitectura de Barcelona que presentaran les seves instal·lacions en tot el territori del Llum BCN.

A continuació et detallem les principals instal·lacions del Llum BCN:

  • ‘Arborialis’ (Architects of Air). Escultura pneumàtica on la gent s’endinsa per trobar-se amb el poder de la bellesa produïda per la llum i el color. Es podrà veure a la plaça de Josep Antoni Coderch.
  • ‘Another moon’ (Kimchi and Chips). Proposa una segona lluna dibuixada per làser alimentat d’energia solar. Es podrà veure sobre el Parc Central del Poblenou.
  • ‘We harvest wind’ (Thijs Biersteker). Escultura cinètica interactiva alimentada per energia eòlica que es podrà veure a la Sala Ricson, situada al carrer d’Emília Coranty, 16.
  • Atmospheric lighthouse’ (Richard Vijgen). Per primera es projecta una instal·lació exterior al Mirador Torre Glòries. En aquest cas es capturen i analitzen les dades atmosfèriques en temps real per visualitzar el flux d’aire al voltant de la pell de vidre de la torre.
  • Call out’ (Abel Korinsky i Orhan “aib” Kavrakoglu). L’obra vol fer reflexionar sobre l’impacte en l’espai exterior de la conquesta de l’espai i de la brossa espacial que comporta. Es podrà veure al Disseny Hub Barcelona, situat al carrer d’Àvila cantonada amb Badajoz.
  • ‘Anima’ (Nick Verstand). És un simulacre d’interacció que convida el visitant a imaginar una possible relació amb la intel·ligència artificial. Disseny Hub Barcelona. Espai A.
Llum Barcelona 2023
Imatge: Llum bcn
  • Compositions lumineuses’ (Joanie Lemercier). El públic és testimoni del funcionament de la “fàbrica de l’art” amb un programa que genera composicions visuals, sonores i d’animació gairebé infinites. Carrer de Pere IV, 115.
  • ‘Signes’ (Playmodes). L’estudi català dedicat a la recerca audiovisual torna al Llums BCN amb una obra que busca un diàleg amb la gegantesca llanterna suspesa de L’Auditori de Barcelona.
  • Glía’ (Pedro Torres). El brasiler Pedro Torres s’inspira en el sistema nerviós humà a partir de dibuixos de Santiago Ramón y Cajal per fer ‘Glía’. Es pot visitar a l’Hangar, del carrer de l’Emília Coranty, 16
  • Liberty and light’ (Chila Kumari Singh). La instal·lació de Chila Kumari Singh al Museu Can Framis està pensada per elevar l’ànim de l’espectador.
Llum BCN 2023