El festival Llum BCN 2024 arriba al Poblenou amb més d’una quarantena de propostes. Hi participen 13 artistes nacionals i internacionals, així com també alumnes de les escoles d’arquitectura i disseny de la nostra ciutat. Hi ha creacions per a tots els gustos, totes amb un punt en comú: la protagonista és la llum. Et destaquem les 10 propostes imprescindibles del Llum BCN 2024.

Els imprescindibles del festival Llum BCN 2024

Encara no saps quines propostes lumíniques visitaràs? Pren nota d’algunes de les creacions més destacades del festival Llum BCN 2024.

  • Range in between’ (Jou Serra). Aquesta instal·lació reflexiona sobre la identitat de gènere i posa en dubte el binarisme (home-dona) a través de la llum. Podràs descobrir-la a l’espai Llanterna de L’Auditori de Barcelona.
  • Canopée’ (Antoni Arola). El dissenyador de Tarragona et planteja endinsar-te en les profunditats d’un bosc per sentir el silenci i la reflexió absoluts a través de la llum. Experimenta aquesta sensació al vestíbul del Teatre Nacional de Catalunya.
  • BioDivHub’ (TAKK). Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño transformen la coberta dels Encants en un espai per reflexionar sobre la convivència entre flora i fauna. Aquesta instal·lació té un horari especial. Podràs veure-la divendres i dissabte, de 9 a 20 h (en horari del mercat) i diumenge, de 20 a 23.30 h (des de l’exterior del recinte).
  • Patterns and recognitions’ (United Visual Artists). És la proposta central del Llum BCN 2024 i consta de tres projectes de l’estudi londinenc United Visual Artists (UVA). No et perdis l’oportunitat d’escoltar la música i veure la llum de les esferes al Disseny Hub de Barcelona.
  • ‘Being giants’ (Studio Aatoaa). Vols convertir-te en un dibuix animat per unes hores? ‘Being giants’ crea un gran mural sobre la façana del Disseny Hub Barcelona a través de les cares i expressions dels visitants.
  • Mira el Sol’ (Elisa Storelli). Com quedaria la Torre Glòries a Mart? Storelli et convida a fer aquest experiment i a descobrir com quedaria il·luminada la façana d’aquest edifici singular barceloní al bell mig d’un paisatge marcià.
  • ‘Visibles’ (Escola Massana). Estudiants de l’Escola Massana utilitzen la llum per crear un paisatge oníric que convida el visitant a interaccionar-hi. Podràs veure aquest projecte a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya.
  • Llum verda’ (Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya). Els alumnes de l’ESDAPC transformen el solar del carrer de Tànger, 23, en un espai verd per acostar la natura al veïnat i fer una crida a la transformació de l’urbanisme barceloní. El títol, ‘Llum verda’, simbolitza la llum verda al canvi i la llum verda a l’ampliació de les zones de natura a la ciutat.
  • Luminent’ (Escola de Disseny Moda i Art). L’alumnat de l’IED Barcelona vol connectar el públic del Llum BCN 2024 amb l’ànima del barri a través de la instal·lació ‘Luminent’, un projecte que inclou els quatre elements naturals a través de bombolles i llum. Podràs gaudir d’aquesta creació al solar del carrer de Tànger, 23.
  • Arrels’ (Màster de Disseny de la UPC). Aquest projecte es fa ressò de la voluntat del Poblenou de recuperar la seva identitat, rememorant el passat tèxtil. Les xemeneies de llum de la instal·lació i els tendals de l’espai juguen amb la il·luminació i conviden al visitant a experimentar.

Fotos del més destacat del Llum BCN 2024