off llum 23

Arrenca, sota el paraigua de Llum BCN, la quarta edició de l’Off Llum, un circuit d’instal·lacions lumíniques de petit i mig format ideat i produït per Poblenou Urban District. Un recorregut alternatiu al festival Llum BCN que posa el focus a l’art lumínic experimental i amb propostes locals dels espais de creació i innovació que formin la comunitat creativa del Poblenou. Proposen 12 instal·lacions. Del 3 al 5 de febrer del 2023.


Quan?

  • 3 i el 4 de febrer: 18.30 a 23.30 h
  • 5 de febrer: 18.30 a 23 h

On?

En nou espais que formen part de la comunitat creativa del barri:Programa

‘Designova’ i ‘Light of Love’

Maurici Ginés és el fundador i la força motora d’Artec Studio, la prestigiosa plataforma internacional de projectes d’il·luminació amb 25 anys de trajectòria i representació a Barcelona, Mèxic DF i Nova York. 

  • ‘Designova’: al Disseny Hub Barcelona (pl. Glòries Catalanes, 37. Una instal·lació lumínica penjada al vestíbul del museu que transmet als visitants energia positiva en moviment continu, gràcies a la seqüència de llum programada per ProtoPixel.
  • ‘Light of love’: al centre comercial Westfield Glòries (Diagonal, 208). Representació abstracta de la relació entre el cor i l’amor mitjançant una peça de “light art” que busca la interacció amb les persones i generar una fita lumínica.

‘Wood Wide Web’

El Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona BAU (Ciutat de Granada, 34-36 – Edifici Granada) se suma a l’Off Llum BCN, on trobarem un projecte col·lectiu format per alumini i estudiants en col·laboració amb ProtoPíxel i LEDS C4 anomenat ‘Wood Wide Web’. Una instal·lació lumínica que simula la xarxa de connexions subterrànies que serveixen els arbres, els fongs i els bacteris per comunicar-se entre si.


‘Eò’

Antoni Arola presenta ‘Eò’ a Indissoluble (Pujades, 130) una instal·lació lumínica que submergeix l’espectador en un interval de bellesa dins d’un període de temps indefinit i incomptable.


FX Animation, tres instal·lacions en un mateix espai

Un dels espais associats que segur es convertirà en un punt de trobada imprescindible pels qui facin el recorregut Off Llum, és l’escola de cinema i animació 3D FX Animation (Pujades, 112), on s’agruparan tres instal·lacions de tres artistes diferents.

  • ‘OracLED – Hypnotic Radiation’: la plataforma de creació multidisciplinària BeatMe Lab centrada en l’art dels nous mitjans, el disseny lumínic i el món audiovisual presenta aquesta peça que busca que el visitant es trobi en un espai d’exploració onírica.
  • ‘OBJ_H2O’: està representada pel col·lectiu multidisciplinari NAB3 Collective. La seva proposta mostra un estany amb fluïdesa constant a causa del degoteig continu.
  • ‘Electrosmog’: ha estat creada per l’artista visual i sonor nascut al Nepal, Gabriel Lecup. Una instal·lació de vídeo multicanal realitzada a partir d’enregistraments de les ones radiofòniques que travessaven la zona zero en el recent esclat social a Santiago de Xile.

Consulteu si cal fer reserva (gratuïta) per accedir a les instal·lacions