En Gloire i en Rodrigue tenen 12 anys i són nens soldats al Congo. La Margaret, de 13 anys, viu a Uganda i és víctima del matrimoni forçat. En Mjibrine, de 17, és del Txad i va ser segrestat per Boko Haram. L’exposició fotogràfica “Indestructibles” explica 11 històries de nens de 10 països africans que viuen situacions traumàtiques però que aconsegueixen tirar endavant les seves vides. Malgrat les circumstàncies molt adverses es tracta d’històries de resiliència i superació.

Un projecte d’Alfons Rodríguez i Xavier Aldekoa

El fotògraf Alfons Rodríguez i el periodista Xavier Aldekoa han inaugurat l’exposició “Indestructibles” a l’EUSS, que es pot visitat fins al 29 de novembre. És el resultat de dos anys de feina de Rodríguez i Aldekoa, dos experts en Àfrica de llarga trajectòria, que han volgut explicar els canvis que està vivint el continent més jove del món a través de la seva infància.

Lluny del victimisme

Els autors fan una mirada positiva sobre el continent, amb l’objectiu de trencar estereotips sobre els nens africans entorn la pobresa, la malaltia i la guerra i allunyar-se del victimisme. L’exposició vol mostrar com els canvis com l’energia solar o l’auge del feminisme estan millorant la vida dels infants, tot i que no s’oblida dels conflictes en què es veuen immersos.

Apropar l’Àfrica als joves

L’exposició serà itinerant per diverses sales d’exposició, així com també en escoles d’Espanya. Els autors volen apropar les realitats africanes als nens i joves d’aquí a través d’històries de nens i nenes com ells però que han nascut a l’Àfrica. Creuen que l’educació ha d’ajudar a resoldre problemes de la nostra societat com l’odi i el racisme.

Un projecte multiplataforma

Aquestes històries han agafat forma de reportatges de premsa, ràdio, un llibre de text, un web i també serà un llibre de fotografies i un documental. Un gran projecte que han volgut fer en multiformat per arribar al màxim de gent possible.