Un doble concert inclusiu a càrrec del trio del pianista d’Ignasi Terraza i del grup de soul i hip-hop Soul Lab ha inaugurat la nova Jamboree 3, a la mateixa plaça Reial, just on hi havia hagut fins abans de la pandèmia una herboristeria. L’espectacle ha estat fruit d’una col·laboració de la sala, propietat del grup Mas i Mas, amb enCantados, associació que promou experiències inclusives per a sords a través de la música.

Un moment del concert del trio d’Ignasi Terraza, amb Esteve Pi a la bateria i Albert Martínez al contrabaix

Amb 200 metres quadrats i capacitat per a 100 seients, la Jamboree 3 és, de fet, un pèl més gran que la Jamboree. Estèticament s’hi assembla molt, tot i que la distribució entre la part d’escenari i seients amb la del bar és diferent. Les parets llueixen fotografies de concerts històrics al Jamboree, obra d’Antonio Narváez, que s’aniran renovant.

Sala de cultura viva

Alguns no han pogut asseure’s a mirar el concert, però ho han fet dempeus. Joan Mas ha estat molt aplaudit en pujar a l’escenari per donar el tret de sortida al primer concert. “A Barcelona falten sales de concerts. Hi ha moltes escoles superiors de música”, repeteix una i altra vegada el gestor.

A Barcelona hi falten sales de concerts
Joan Mas, grup Mas i Mas

Cabaret, monòlegs i activitats literàries

Però la Jamboree 3 no programarà només música. Hi haurà un dia reservat al cabaret i un altre als monòlegs d’humor, i s’hi faran presentacions de llibres i recitals de poesia. La Jamboree 3 té llicència de sala de cultura viva, la qual cosa possibilita obrir de dia, però obliga a tancar a la mitjanit. “De moment engeguem amb quatre actuacions a la setmana, però tenim previst fer dos o tres concerts diaris i, de cara a la primavera, sessions matinals per a famílies“, afegeix Mas.