L’Institut de Cultura destinarà 600.000 euros a la nova línia de subvenció per rehabilitar auditoris, teatres i ateneus sense afany de lucre gestionats pel teixit associatiu. La partida té com a objectiu principal augmentar la seguretat dels espais, a banda de millorar-ne la insonorització i l’accessibilitat. Cada entitat podrà demanar ajuts per finançar entre un 30 % i un 60 % de les inversions fetes el 2016.

La subvenció s’ofereix des de 2012 i de les convocatòries anteriors se n’han beneficiat 11 ateneus i centres culturals. Per exemple, la seu dels Lluïsos de Gràcia, que a través de la subvenció va poder tirar endavant el procés de reforma profunda que només va mantenir la façana de l’edifici original.

Amb la línia de subvencions per rehabilitar els centres culturals arrelats als barris, l’ICUB busca fer-los més accessibles per apropar la cultura a la ciutadania. La mesura també es proposa retornar el protagonisme al foment de la cultura feta amb una base participativa.

La convocatòria estarà oberta fins al 30 de setembre i s’hi podran presentar les entitats sense afany de lucre que hagin fet les inversions aquest any o que les tinguin previstes fer fins a sis mesos després de demanar la subvenció.