Aquestes cartes tenen impreses les fotografies de tots els gegants de la ciutat. Cal mirar-se’ls bé i aprendre qui són per després jugar i fer el major número de parelles. És una de les activitats que es proposen en la tercera edició del casal d'estiu de cultura popular que organitza Drac i Diables de la Sagrera. ERIC OLIVARES "M'està divertint molt i és bastant guai perquè fem jocs d'aigua i coses xules." ONA PRATS "Aquesta setmana m'agradaria fer algun gegant o algun capgròs." Cada setmana el casal està ambientat en una manifestació cultural diferent, com pot ser els dracs i diables, els bastoners i les danses tradicionals. Aquesta setmana la vintena d'infants que hi participen esdevindran un gegant més. ANDREA JARA, monitora "Els explicarem què són els gegants i d'on van venir. I després ells mateixos es crearan el seu propi gegant. Escriuran la seva història prèvia i es posaran un nom. I després farem balls de gegants conjunts, cadascun caracteritzat amb el seu gegant." Diverses entitats, com l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, l'Esbart Espiga d'Or o la Congregació Diabòlica del Congrés donen suport a aquesta iniciativa que té l'objectiu d'impulsar la cultura popular. MÍSSIA CABÚS, organitzadora del Casal de Cultura Popular "Vam decidir fer aquest casal per introduir-los, veure des de dins què és la cultura popular, quines són les coses que més es fan a Barcelona i que les entitats que ens ajuden puguin guanyar nens per tal de tenir una base d'infantils i tirar endavant aquesta cultura." De fet, dos dels infants que van participar en el casal l'estiu passat es van apuntar després a fer castells i, altres tres nens, a ballar danses tradicionals.

Una vintena de nens coneixen quins són els gegants de la ciutat, fan màscares de diables i aprenen balls de bastons. Cada setmana de juliol tracten una temàtica concreta de la cultura popular catalana. El casal està organitzat per l’entitat Drac i Diables de la Sagrera, però hi col·laboren d’altres de la ciutat per donar el seu punt de vista com ara l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, l’Esbart Espiga d’Or i la Congregació Diabòlica del Congrés.

El casal està destinat a nens i adolescents d’entre quatre i 12 anys. S’inicia a les 9 h i acaba a les 17 h, però també hi ha servei d’acollida i recollida flexible. És la tercera edició d’aquesta activitat i està conduïda per voluntaris de diferents associacions.

L’objectiu del casal és introduir els més petits en la cultura catalana popular i animar-los a arrelar-se a les entitats. L’any passat, de fet, dos nens es van apuntar a fer castells i tres, a un esbart.