El Taller de Músics ha organitzat, en el marc del Ciutat Flamenco i amb el concurs de l’Auditori ‘Suite de Lucía’, un concert d’homenatge al geni de les sis cordes. Joan Albert Amargós ha dirigit una orquestra de músics joves, estudiants de l’ESMUC i el Taller de Músics, a la qual s’han sumat convidats com Marta Robles, guitarrista de las Migas, el baixista Carles Benavent, el cantaor Rafael de Utrera o l’harmonicista Antonio Serrano.

Joan Albert Amargós i Santi Galán, un bon coneixedor del flamenc, han arranjat per a orquestra diversos temes de Paco de Lucía, com la seva famosa rumba ‘Entre dos aguas’. Ho han fet a partir de la transcripció del llegat de Paco de Lucía que va fer, en el seu moment, el guitarrista i director del Ciutat Flamenco, David Leiva.

Nous colors per a la música del mestre

Estructurat en quatre moviments, com si es tractés d’una simfonia, el concert ha reinterpretat, amb la paleta de colors pròpia d’una orquestra de cambra (cordes i fustes, però també algun metall), composicions conegudes de Paco de Lucía, com l’esmentada ‘Entre dos aguas‘, ‘Callejón sin muro‘, ‘Fuente y caudal’ o ‘Zyryab’.

En opinió de Joan Albert Amargós: “La gràcia del concert és que hi ha tres músics que van col·laborar amb Paco de Lucía i saben com treballava: Rafael de Utrera, Antonio Serrano i Carles Benavent”. En realitat en són quatre, perquè també Amargós va estar implicat en diverses aventures de Paco de Lucía.