La bailaora malaguenya Rocío Molina ha transportat l’experiència de ser mare al festival Grec amb la seva obra ‘Grito pelao’. És una producció totalment femenina en què participen la seva mare, Lola Cruz, i la cantant i actriu catalana Sílvia Pérez Cruz.

A través d’una reflexió sobre la maternitat, els sentiments i canvis d’aquest procés, Molina explica en primera persona l’anhel de tenir un fill per a una dona soltera i lesbiana. L’obra trenca tabús com el de la fecundació “in vitro” a través de la dansa de l’artista andalusa i la veu de Pérez Cruz. Un viatge cap a la llum -o cap a donar a llum- que engloba tres generacions.

Rocío Molina interpreta el seu paper mentre està embarassada de quatre mesos i mig, una situació que, assegura, li ha modificat la forma de ballar: “Per a mi era més difícil treballar primer amb un cos que encara no estava embarassat i ple d’energia. En el moment en què em quedo embarassada tot funciona sol, l’energia canvia“. Un salt que malgrat implica canvis en el seu ball no li resta força per atrapar el públic i ensenyar en carn viva els descobriments d’aquesta etapa vital.