Un anell fluorescent creat a la joieria Salvador Mallol, a Gràcia, ha rebut el premi Red Dot, un guardó internacional en el món del disseny. Es tracta de l’anell de compromís Merlet. Els  trets característics de la peça són la fluorescència dels diamants i el seu disseny, pensat per a un muntatge senzill.

L’anell està fet a partir d’una superfície de platí que es doblega amb làser com si fos una figura d’origami. En els merlets -dents de l’anell on es posen els brillants- hi ha onze diamants. Davant de llum ultraviolada, aquests diamants són fluorescents. D’aquí li ve també el nom d’anell de compromís Merlet.

Deu anys a la Vila de Gràcia

La joieria Salvador Mallol fa deu anys que es troba al carrer de Verdi de la Vila de Gràcia. El creador de l’anell, Salvador Mallol, explica que aquest reconeixement internacional ha cridat l’atenció d’alguns clients. Tot i això, assegura que l’atractiu d’aquesta joieria és un altre.

“Bàsicament, els clients vénen a comprar aquí perquè saben que nosaltres tenim el procés de cap a cua”, diu. L’equip de Salvador Mallol s’encarrega de tot el procés: des de la fusió del metall fins a la presentació final. De fet, es pot veure com treballen al taller de la mateixa joieria.