L’actriu Imma Colomer ha estat guardonada amb el 44è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu. Un jurat format per diversos grups de teatre amateur ha escollit lmma Colomer com a millor actriu de la temporada.

El jurat justifica el criteri per la interpretació generosa d’Imma Colomer en el paper de Júlia en l’obra ‘Que rebentin els actors’, escrita i dirigida per Gabriel Calderón i estrenada al TNC. El jurat ha valorat també treballs recents de l’actriu en els muntatges ‘Primer Time’ i ‘Un tret al cap’. El premi consisteix en un anell d’or personalitzat, l’Anell Xirgu. A més, s’ha descobert una placa commemorativa a Imma Colomer a la plaça Margarida Xirgu, on ja hi havia les plaques dedicades a guanyadores anteriors, com Àngels Gonyalons o Mercè Sampietro. El Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu el concedeix l’Agrupació Dramàtica de Barcelona i l’Ajuntament de Molins de Rei amb la col·laboració de l’Institut del Teatre.

Imma Colomer, actriu de llarga trajectòria

Imma Colomer va ser cofundadora i actriu d’Els Comediants (1971), el 1976 va passar a formar part de la companyia del Teatre Lliure, on va treballar durant 10 anys sota la direcció de Fabià Puigserver. Ha actuat en nombrosíssims muntatges teatrals i també en sèries de televisió, com ‘Laberint d’ombres’ (1998-2000) o ‘Ventdelplà'(2005-2010).També al cinema: ‘Dones (2000’), de Judith Colell; ‘La memoria e il perdono (2001), de Giorgio Capitani; ‘Frágil (2004), de Juanma Bajo Ulloa, o ’53 dies d’hivern’ (2006), de J. Colell.