Des del 3 de desembre i fins al 12 de febrer es pot veure al Teatre Tívoli ‘Grease, el musical. Especial 50 aniversario’, obra de la mateixa productora que la temporada passada va dur a Barcelona ‘Billy Elliot’.

És una adaptació de David Serrano, també director escènic, amb direcció musical de Joan Miquel Pérez i coreografies de Toni Espinosa. Per fer-lo més adient als nostres dies, Serrano ha modificat la lletra d’algunes cançons per rebaixar-ne el to masclista.

Repartiment molt jove

Es tracta d’un muntatge en castellà i amb músics oficiant en directe que destaca per un repartiment molt jove, encapçalat per Mia Lardner (Sandy), Quique González (Danny Zukko), Isabel Pera Nebrera (Rizzo), Jan Buixaderas (Kenickie) i Pau Gimeno (Roger). Tots ells no passen dels 22 anys.

Un moment de l’espectacle

Conscient de la poca experiència dels intèrprets, la productora va impartir cursos de ball i, fins i tot, d’acrobàcia. Segons la coreògrafa resident, Elsa Álvaro, “segueix sent rock-and-roll, però s’ha volgut fer un ‘Grease’ diferent, amb coreografies noves i vistoses, i un repartiment més jove, proper en edat als personatges”.

I és que, en efecte, la història d’amor entre la Sandy i en Danny s’emmarca en un institut, a finals dels anys 50, quan estaven de moda els “greasers”, anomenats així perquè feien servir brillantina per als cabells. Aquest és l’univers que els creadors, Jim Jacobs i Warren Casey, volien reflectir. Per Jan Buixaderas, que en algunes funcions encarna en Danny Zukko, “el personatge de la Sandy té més força, ha quedat menys pàmfila que el de l’original”. El musical, previ al film, es va estrenar el 1971 a Chicago.