Durant quatre dies, el Cercle Eqüestre es converteix en el “showroom” d’art modern i contemporani més exclusiu de Barcelona, By Invitation, que arriba a la tercera edició. 23 galeries, la majoria barcelonines, exposen obres d’artistes com Tàpies, Plensa, Miró, Dalí, Picasso o Sorolla amb preus que van dels 5.000 als 500.000 euros. No està obert al públic general, com indica el mateix nom de l’exposició, només hi poden accedir persones que tenen invitació.

La tercera edició de By Invitation exposa més de 1.000 obres, la gran majoria de les quals estan a la venda

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha assistit a la inauguració, ha assegurat que By Invitation “és un punt de partida per posar de relleu artistes emergents i més coneguts de l’art modern i contemporani que són el segell d’identitat de la ciutat”. També ha subratllat que “Barcelona té l’assignatura pendent de crear un gran esdeveniment dedicat al galerisme i al col·leccionisme”. El comissari de l’exposició i vicepresident del Cercle Eqüestre, Enrique Lacalle, ha destacat que “By invitation en només tres anys s’ha convertit en un punt de referència de l’art modern i contemporani a Barcelona”.

‘El gran ull’, de Tàpies, es ven per 220.000 euros

Venda solidària de dues peces de Mina Hamada

Dues de les peces de l’exposició, les de la sèrie Passeig Colorista de l’artista japonesa Mina Hamada, es vendran amb finalitats solidàries. Els diners que es recaptin amb la seva venda es donaran a la Fundació Lluita contra les Infeccions, presidida per Bonaventura Clotet. Les peces han estat cedides per les galeries Lab 36 i Senda.

Dues peces de l’artista Mina Hamada es vendran amb finalitats solidàries