'Procesión de ocho', Amalia Pica

El MACBA ofereix cinc dies de portes obertes, del 14 al 18 de desembre, per presentar l’exposició “Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica”. Es tracta d’una aproximació al fons del museu que busca nous escenaris de relació de les obres adquirides en els últims anys amb les obres existents de la col·lecció, però també amb peces en préstec d’altres artistes.

La nova mirada a la col·lecció permanent recull 88 llibres d’artista i 127 obres de gairebé un centenar de creadors.

Una quarantena d’obres noves

El museu ha adquirit una quarantena d’obres aquest any i a la mostra s’hi inclouen noms com ‘Updated’ (1997), de Pep Duran; ‘I want a president’ (1992-2018), de Zoe Leonard; ‘Procesión de 8’ (2017), d’Amalia Pica, i ‘Ayuda humanitaria’ (2008-2022), de Núria Güell.

‘Ayuda humanitaria’, Núria Güell

Una de les propostes més curioses és l’obra ‘Una pared’ (2022-2024), de Luz Broto, que travessa l’Edifici Meier i dona la benvinguda al públic.

A més, a la planta baixa del Centre d’Estudis i Documentació MACBA hi haurà una zona de trobada per a tots els públics per llegir, jugar i descansar.

Altres exposicions que es poden veure al museu

També es pot visitar en aquestes jornades de portes obertes les exposicions “Josep Grau-garriga. Diàleg de llum, María Teresa hincapié. Si aquest fos un principi”, “Ayuujkjä’äy ëy Konk”“Una fabulació basada en un mite mixe”, “Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors” i “Carrie Mae Weems. Lincoln, Lonnie, and me”.

El museu recomana reservar anticipadament l’entrada gratuïta, així es pot seleccionar la franja horària sense haver de fer cua el dia de la visita.