JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "Enguany hi ha un increment molt important del pressupost. Passem d'un pressupost de 38.788 euros de l'any passat a un de 64.383 euros.

Els qui vulguin descobrir com són les reunions de les lògies de maçons ho podran fer durant La nit dels museus a la Gran Lògia Provincial de Catalunya, a la Gran Via. El públic podrà veure dos temples en una visita guiada per maçons. Els qui esperin per entrar, podran gaudir de la música d’un quartet.

Aquest espai forma part d’una de les sis rutes que inclou el programa de l’esdeveniment. A més de l’Eixample i Gràcia, es pot recórrer de Montjuïc a l’Hospitalet, del Gòtic al Mar, del Raval al port, de Santa Coloma a Sant Andreu i d’Horta a Cornellà.

En total, La nit dels museus suma una vuitantena de museus. Una xifra que queda lluny dels 21 centres oberts de la primera edició, celebrada el 2008. L’any passat, es van superar els 160.000 visitants i hi havia un total de 72 centres oberts durant la nit. La celebració es fa simultàniament a més de 40 països, en què 4.000 recintes obren per celebrar La nit dels museus.