La Vila de Gràcia s’encén un any més amb els Foguerons de Sa Pobla. Per Sant Antoni, la tradició mallorquina de les graelles amb xoricets i botifarres torna a les places de la vila. La festa ha anat creixent els darrers anys i enguany hi haurà fogueres en 11 espais del barri.

Cercavila pels carrers de Gràcia

La cercavila, que donarà el tret de sortida a l’encesa dels foguerons, ha començat a les 20 h a la plaça de la Vila i finalitzarà a la plaça de la Virreina. Les simbombes i els glosadors de Sa Pobla marquen any rere any l’inici d’aquesta revetlla tradicional mentre els glosadors i xeremiers de Mallorca omplen els carrers de Gràcia de ball, música, foc i llum. Una festivitat que, a més, dona l’oportunitat als ciutadans de tastar els productes típics mallorquins, com per exemple graelles amb xoricets i botifarres.

L’edició d’enguany té algunes novetats, entre elles l’estrena de les melodies pròpies dels Tres Tombs Infernals de Sant Andreu.

Una festa amb tradició

La tradició dels Foguerons de Sa Pobla a la Vila de Gràcia té origen al poble mallorquí. Actualment, és una mostra de la cultura popular, tant de Catalunya com de Mallorca. Així doncs, tot i que la tradició és mallorquina, la celebració ha acabat endinsant-se al barri de Gràcia després que un mallorquí la introduís l’any 1993.

Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, és el motiu d’aquesta diada. Tot i que Sant Antoni és el 17 de gener, els Foguerons a Gràcia ho celebren l’últim cap de setmana de gener perquè les colles populars de Sa Pobla puguin venir de Mallorca a Barcelona.