(ACN/Redacció) Els carrers del barri de Gràcia comencen a respirar festa major, i els preparatius dels tradicionals guarniments tenen enguany un sentit especial després de dos estius sense concurs i amb restriccions de tota mena. La pandèmia sembla enterrada, els veïns aquests dies ultimen amb ganes els decorats i comencen ja a instal·lar-los a l’exterior per tenir-ho tot a punt el 15 d’agost.

Sense restriccions d’aforament ni de mobilitat, amb la possibilitat de tornar a programar les activitats que es vulguin i, sobretot, la recuperació dels ornaments tant en altura com a nivell de carrer, preveuen un ambient i unes decoracions com les d’abans.

Tornar a ser el que som
Yolanda Muñoz, comissió de festes de Fraternitat de Dalt

Al tram de dalt del carrer de la Fraternitat, on encara queda molta feina per fer, la Yolanda Muñoz celebra el retorn a la festa d’abans: “Tornar a ser el que som”. Entusiasta, expressa que es nota que enguany hi ha ganes renovades, més voluntariat, “ànims, abraçades i petons”. Coincideix amb la Laia Miller, veïna de la comissió de festes del carrer de Tordera, en què s’espera una festa massiva com ho era fins a l’any 2020. Totes dues aposten per una festa que sigui més familiar i diürna, però assumeixen que molts visiten el barri de nit i amb ganes de gresca.

Veïns del carrer de la Fraternitat treballant en els decorats de la Festa Major de Gràcia 2022

Un guàrdia a cada carrer guarnit per evitar vandalismes

De la seva banda, Manel Rodés, de la comissió de Verdi del Mig no sembla preocupat per la massificació però sí pel vandalisme, i convida tothom a gaudir dels guarniments dels carrers que són, diu, allò que diferencia Gràcia d’altres festes majors. A més, celebra que l’organització de la festa proporcioni enguany un guàrdia de seguretat a cada carrer guarnit a partir de les tres de la matinada per evitar destrosses durant la nit.

Una veïna del carrer de Verdi del Mig pintant un dels cavalls que forma part dels seus guarniments

23 carrers guarnits i més de 900 activitats

La programació de la Festa Major de Gràcia inclou més de 900 activitats entre el 15 i el 21 d’agost i 23 carrers guarnits. A més, les places del barri reprenen el seu paper festiu amb els nous espais al carrer de Bailèn i les places del Sol, Diamant, Dones del 36 i d’en Joanic. La plaça del Sol oferirà una programació per part de l’Associació Cultural Tram, que gestiona el Centre Artesà Tradicionàrius; la plaça de les Dones del 36, una programació en clau de gènere amb les aportacions del Consell de Dones i de les Minerva i, enguany, la programació s’allarga; passa de tres a cinc dies. Al carrer de Bailèn hi actuaran Dàmaris Gelabert, Lildami i Maria Jaume.