El gran triomfador de la nit, sens dubte, ha estat el thriller rodat a les maresmes del Guadalquivir ‘La isla mínima’, que ha aconseguit els premis a millor pel·lícula, millor direcció per a Alberto Rodríguez, millor actor per a Javier Gutiérrez i el premi a la millor actriu revelació per a Nerea Barros, a més de sis premis més en altres categories.

El segon film més guardonat ha estat ‘El Niño’ amb quatre Goya, mentre que Bárbara Lennie ha rebut el premi com a millor actriu per ‘Magical Girl’.

Durant la cerimònia de la 29a edició dels premis Goya s’ha lliurat el Goya honorífic a Antonio Banderas, a qui l’Acadèmia Espanyola del Cinema ha homenatjat després de 33 anys de carrera.  Es tracta de l’actor més jove que ha rebut mai aquest premi.

Altres films guardonats han estat ‘Ocho apellidos vascos’, que ha aconseguit el Goya a millor actor i actriu de repartiment, per a Karra Elejalde i Carmen Machi, i el d’actor revelació per a Dani Rovira.

El barceloní Carlos Marques-Marcet va guanyar la setmana passada el premi Gaudí al millor director. La pel·lícula ‘10.000 km’ es va endur en total cinc estatuetes, entre les quals hi ha la de millor pel·lícula en llengua no catalana.