Aquest cap de setmana, el primer de la Festa Major de Sarrià, la família de gegants formada per la Laieta, el Gervasi i el seu fill, el Blauet, s’ha ampliat amb la gegantona Joana. La nova figura, d’11 quilos i dos metres d’alçària, representa una nena d’agrupament i porta mocador i jersei de l’emblemàtic esplai Movi de Sarrià, que l’ha dissenyada. Creada per Toni Mujal, duu motxilla i una poma de fira a la mà, un regal dels firaires de Sarrià. Després de molts anys d’espera, aquest és el primer gegant que els nens de la colla podran portar, així com també fer-se’n càrrec.

Un part de festa major

La Laieta estava embarassada des de les festes d’hivern de Sant Vicenç de Sarrià i se li va veure la panxa per primera vegada durant la trobada gegantera de la Mercè. Aquest dissabte, durant la cercavila a la plaça de la Vila de Sarrià, va trencar aigüesdiumenge es va presentar en societat la gegantona Joana.

Batejada pel mossèn del barri

Quan va néixer, el mossèn Salvador Bacardit, rector de l’església de Sant Vicenç de Sarrià, va batejar-la. El padrí va ser el Drac dels Diables i Diablesses de Sarrià i la padrina, la Trapella, de la Colla Gegantera de Sant Josep de l’Hospitalet.

Els Gegants de Sarrià volen una seu

Tot i que ja ho demanaven abans, ara que hi ha un membre més a la família dels gegants, la Colla Gegantera de Sarrià demana al consistori un espai més gran. “Que l’Ajuntament comenci a pensar que els gegants necessitem una seu on puguem tenir les nostres famílies”, reivindica la presidenta, Maria Venegas.