El Gran Teatre del Liceu vist des de dins, és a dir, en els moments en què les òperes encara no estan llestes per ser mostrades al públic. Aquells instants en què s’ultimen els detalls de llums, vestuari i representació es mostren ara a “Des de dins”. L’exposició està formada per 11 quadres a l’oli del pintor barceloní Sacris que, com a attrezzista al Gran Teatre del Liceu, ha tingut el privilegi de ser testimoni d’aquests darrers preparatius fins a enllestir una òpera. També es mostren esborranys i notes de l’artista que a vegades han culminat en una obra més gran.

En Sacris fa 16 anys que combina la feina de pintor amb la  d’attrezzista al Teatre del Liceu. Aquesta darrera li ha permès tenir una visió privilegiada de les òperes abans que es representin. I aquesta perspectiva, sumada a les arts pictòriques de l’artista barceloní, han fet possible l’exposició “Des de dins”. “Intento ser bastant fidel a l’escena que estic presenciant però a vegades trec coses, d’altres n’afegeixo. El que és important és mostrar el que has viscut“, explica Sacris. Els quadres a l’oli van acompanyats d’informació que recull on va passar l’escena, així com des d’on es va captar.

L’òpera i les arts plàstiques

“Des de dins” inaugura la tercera temporada d’exposicions promogudes pel Liceu per generar lligams entre l’òpera i la resta d’arts. La comissària de les exposicions, Rosa Ferrer, creu que amb aquestes propostes culturals “donem rellevància a la interrelació que tenen les arts i després hi ha una altra voluntat d’oferir una experiència més cultural al públic del Liceu”.

El públic del Liceu pot veure “Des de dins” al balcó del Foyer del Teatre del Liceu fins al 30 d’octubre. La resta d’interessats ho podrà fer en dues visites guiades, les dates de les quals, es publicaran els propers dies al web del Liceu.