Una notable representació de l’escena pop catalana s’ha involucrat en una gala benèfica a favor de l’ONG Open Arms. La iniciativa va sorgir de dos músics, socis del segell discogràfic Gandula: Alfons Serra, bateria de Mishima, i Edi Pou, membre de Zah! Amb el suport de la Sala Apolo han organitzat una gala amb Love of Lesbian, Mishima, Maria Arnal i Marcel Bagés i Cala Vento, a més de diversos discjòqueis que han amenitzat la sala 3, com Bad Gyal. Les entrades es van esgotar en 22 hores, a finals de setembre, i la recaptació ha arribat als 17.000 euros.

La gala ha tingut lloc a la sala 1 amb un segon escenari a la sala 3 de l’Apolo, on han oficiat discjòqueis com Bad Gyal i d’altres. A l’escenari principal ha obert foc María José Llergo, cantaora cordovesa resident a Barcelona, seguida del duet de pop-punk empordanès Cala Vento, que ha fet vibrar el públic. Després ha estat el torn de Maria Arnal i Marcel Bagés, també molt aplaudits.

La tasca d’Open Arms

Abans de la traca final, amb els populars Mishima i Love of Lesbian, la portaveu d’Open Arms, Mar Sabé, ha agraït la resposta del públic i la feina dels organitzadors, i ha explicat que el vaixell Open Arms acabava de rescatar, el mateix dia, una embarcació amb immigrants a bord. A més de les missions de vigilància i salvament que fa el vaixell, l’ONG va engegar fa un any projectes en origen al Senegal, consistents a informar les persones sobre els riscos que suposa migrar irregularment i les alternatives que hi ha.