El treball amb el públic és una prioritat per a la Fundació Antoni Tàpies, que des de fa temps explora noves estratègies per eixamplar audiències. Parla, parla és un tipus de visita guiada que varia segons les propostes que faci cada conductor. La mostra actual, “Antoni Tàpies, biografia política“, ha tingut com a guies Carles Guerra i Xavier Antich, director i president de la fundació, respectivament. L’última visita de la sèrie ha estat a càrrec de Mireia Sellarès, que ha proposat una acció participativa. L’exposició acaba el dia 17 de febrer, però abans de tancar serà el banc de proves per a una nova experiència.

Un joc al voltant de l’obra de Tàpies

La visita que ha guiat Mireia Sellarès ha tingut com a eix central el llibre ‘Memòria personal’, d’Antoni Tàpies. És un assaig memorístic que l’artista va publicar el 1977.  Sellarès, de l’equip Educació i Programes Públics, l’ha triat perquè és un text important per a l’exposició. “Va començar a escriure aquest llibre amb la idea d’explicar-se i també una mica motivat per la situació i el context polític d’aquell moment”, diu la guia.

Amb aquest material, els assistents formen equips per buscar afinitats entre els fragments del llibre i algunes de les obres exposades. La iniciativa ha estat ben acollida pels visitants. “Està molt bé perquè és un joc”, diu Montse Domenech, “cadascú és lliure d’interpretar el que li digui l’obra i ningú té la raó”.

Noves estratègies per atreure públic

El Parla, parla és un exemple de les noves estratègies que la Fundació Tàpies ha posat en marxa amb la intenció d’arribar a més visitants. Aquesta setmana comencen una nova iniciativa, que combinarà la visita amb una copa al final del recorregut.