Afegir-hi flors fresques, guardar-hi llibres o col·locar-hi una fotografia. Són alguns dels elements que l’artista Olga Ricart afegeix als seus quadres participatius, que es poden personalitzar perquè el propietari es faci seva l’obra. “Va començar com un joc, que es pogués interferir en el quadre i canviar-li la imatge”, explica Ricart. Afegeix elements al quadre perquè passi a ser una obra en tres dimensions que interpel·li a l’espectador.

Aquesta artista sarrianenca, que és del barri de tota la vida, fa més de 30 anys que es dedica a l’art. Va començar pintant i dibuixant i ara també es dedica a l’escultura, que modela amb diverses tècniques i materials. Ha creat dues escultures commemoratives per la ciutat, una de l’ecologista Petra Kelly, a Monjuïc, i l’altra del metge i físic Francesc Salvà i Campillo, al Campus Nord de la UPC.

Pessebre reivindicatius i cartes igualitàries

L’artista troba creativitat en tot el que l’envolta i les disciplines artístiques no la limiten. És coneguda a Sarrià pels seus pessebres reivindicatius i gens convencionals que fa més de 10 anys que crea a la finestra de casa seva. La seva obra també vol fer justícia, per això va crear una sèrie d’il·lustracions que proposen una nova baralla de cartes més igualitària on sí que hi ha reines.