cartell del Barcelona Obertura Spring Festival

El Barcelona Obertura Spring Festival oferirà un total de 17 concerts -de pagament- a les tres institucions que organitzen l’esdeveniment. Aquestes són el Palau de la Música, el Liceu i L’Auditori. El primer festival de música clàssica que acollirà Barcelona del 4 al 17 de març portarà grans noms de l’escena internacional com Valery Gergiev, Kent Nagano, Diana Damrau, Daniil Trifonov, Tabea Zimmermann, Jonathan Nott, Grigory Sokolov, Irene Théorin i Matthias Goerne. Tampoc no hi faltaran altres estrelles com Josep Pons, Jordi Savall, Carlos Álvarez i Joel Prieto.

Plats forts i estrenes

Un dels molts atractius serà el concert que oferirà l‘OBC els dies 9 i 10 de març a L’Auditori. Per primera vegada el japonès Kent Nagano agafarà la batuta per dirigir l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). La mateixa orquestra tocarà una versió de ‘La novena’ de Beethoven al costat de l’Agrupació Teatral Señor Serrano, que s’encarregarà de les projeccions. L’espectacle es podrà veure entre el 15 i el 17 de març a L’Auditori. 

Entre el repertori del festival es podran sentir obres tan emblemàtiques com ‘La consagració de la primavera’, de Stravinsky; ‘El Rèquiem’, de Victoria, i la ‘Rodelinda’, de Händel. També hi haurà espai per escoltar els concerts de piano i orquestra de Rakhmàninov i la cantata ‘Alexander Nevsky’, de Prokófiev.

Concerts gratuïts a tots els districtes

Una de les apostes del festival és fer arribar la música clàssica a tota la ciutat amb concerts als 10 districtes i d’accés gratuït. En total s’han programat 33 actuacions amb el nom d’Obertura City+. Una comissió artística ha triat set propostes que participaran en aquesta edició. Són joves dentre els 18 i els 30 anys. Els guanyadors són: KamBrass Quintet, Ferran Talarn, Adrià Pagès, el duo Mireia Tarragó i Marina Pelfort, Mario Miralles, Bernat Prat i Marta Puig.

D’entre els espais que acolliran els concerts en destaquen la Casa Batlló, el MNAC, la Casa Vicens, la presó Model, el Casinet d’Hostafrancs, la Fundació Miró, el pavelló Mies van der Rohe i el Centre Cívic la Sedeta. 

Consulta tota la programació de pagament en aquest PDF. També pots veure la programació gratuïta en aquest PDF.