Fònics duu per cognom el 2.0 perquè, cada cop que comença a preparar-se un concert, es posa en marxa tota una activitat a la xarxa per reunir els cantaires que hi estiguin interessats.
Els responsables de la coral llancen una crida en què s’explica detalladament el repertori, el calendari de concerts, què s’espera de cada músic i què pot esperar el músic del projecte. Hi responen normalment amateurs amb bona formació o músics estudiants en vies de professionalització. Són persones d’arreu del país, que es comprometen puntualment amb el projecte per intercanviar experiències amb altres cantaires.
Els músics es preparen individualment les obres i només queden tres dies per assajar tots junts el concert que han preparat. En només aquests dies, aprofundeixen en el treball en equip i deixen el repertori totalment a punt per ser interpretat.
Per trobar espais singulars on fer el concert, i disposar de sales per a les audicions i assajos, Fònics 2.0 col·labora amb el Museu d’Història de Barcelona. D’aquesta manera, el MUHBA ofereix al públic un concert gratuït a l’any, amb un programa relacionat amb les línies de recerca del museu.
La plataforma Fònics 2.0 ha estat promoguda pel director Lluís Vilamajó. El concert d’aquest diumenge a la Fabra i Coats ha comptat amb la col·laboració del pianista Francisco Poyato, professsor de lied de l’ESMUC.