Barcelona estrena quarter general del món friqui. "¡Es el sueño de cualquier friqui! Así que friquis del mundo venid ya!" La llibreria especialitzada en ciència-ficció i fantasia s'ha traslladat al carrer de Bailèn. I, pel que sembla, el canvi ha agradat. "Me gusta porqué es muy espacioso y ahora están todos los géneros." Gigamesh és l'excepció d'un sector molt perjudicat per la crisi. Les raons són diverses. La principal, l'increment per l'interès en un gènere fa uns anys gairebé residual. ALEJO CUERVO, propietari de Gigamesh "Jo quan era jove era el noi de l'escola que llegia noveles rares de marcians però no n'hi havia més. Ara això s'ha normalitzat." Uns fans àvids de lectura que saben que la llibreria no els falla mai. "Aquí trobes de tot, de tot, de tot. O sigui quan trobo un llibre que m'agrada a internet el busco aquí i el trobo segur." "A la Fnac potser trobes un llibre d'Isaac Asimov si tens sort. Aquí els tens tots." Però no només els interessa el contingut. Hi ha alguna cosa més. L'autor de còmics xxxx ho explica així. "És molt més que una botiga. Quan arribes et trobes amb un ambient i una decoració que fan ganes de consumir i en aquest cas consumir és llegir. I això és molt bo". Però sens dubte la clau de l'èxit són aquests llibres. L'editorial Gigamesh va editar en castellà 'Juego de tronos' l'any 2002. Des de llavors han venut 1.300.000 còpies de la saga. I és gràcies a aquests ingressos que avui Alejo Cuervo, vestit de gala per a l'ocasió, pot dir orgullós que ha obert la llibreria friqui més gran d'Europa. "Este día será recordado para siempre en los anales del friquismo."

Fa 29 anys que la botiga Gigamesh va obrir portes a un local del número 53 de la ronda de Sant Pere. Amb el temps van obrir-ne un altre al passeig de Sant Joan perquè l’espai se’ls quedava petit. En una botiga hi tenien els llibres i, en l’altra, els jocs. Ara han tornat a fusionar les dues àrees del negoci en un local de més de 500 m2, al número 8 del carrer de Bailèn, al mateix “triangle friqui”, meca de la ciència-ficció.

Víctor Monzonís, responsable de Gigamesh, ha explicat a BTV que la nova ubicació és perfecta perquè no es mouen dels entorns de l’Arc de Triomf, on es concentren fins a 15 establiments especialitzats en la ciència-ficció: “Com més junts estiguem, millor ens anirà a tots”, afirma Monzonís. La nova botiga els permet fer “presentacions en condicions” en una sala de 40 m2. De fet, durant aquest divendres i dissabte hi haurà una marató de signatura d’autors dels gèneres especialitzats en la temàtica de la botiga. Hi passaran una trentena d’escriptors, entre els quals destaquen Carlos Sisí, Lisa Tuttle i Ian Watson.


Al local hi ha exposat un llenç fet a l’oli de l’artista Enrique Corominas, il·lustrador de la saga espanyola de ‘Cançó de gel i foc’. Segons Monzonís, el local ofereix un recorregut per tota l’edició referent a la història de la ciència-ficció espanyola. S’hi poden trobar exemplars únics de segona mà que gairebé cap editor no té a la venda, afirma. En un futur, l’establiment tindrà un espai per als clients que vulguin fer partides de jocs de rol i estratègia, com ja passa en altres comerços de la zona.