Així explicaven els pintamúsics com arriba la primavera, en un espectacle que barreja música, sons de la naturalesa, cant i pintura en directe en suport digital. ANA FERNÁNDEZ, espectadora "Hem vingut per veure el 'Pintamúsica!', ens ha agradat molt. Més que res perquè ella tingués un contacte amb la música, amb el teatre i per fer alguna cosa junts amb la família." I és que l'espectacle estava pensat per a nens i nenes d'entre zero i cinc anys. Un públic molt exigent i alhora molt entregat. LILIANA CABAL, espectadora "En general receptivo pero como niños, con ganas de estar, de tocar y estar en el escenario. Está en la naturaleza de los niños, yo lo entiendo, también." Per despertar els sentits a través de la música, els pintamúsics"utilitzen un saxo, un piano, una flauta travessera i un clarinet. BERTA ROS i LORENA LLIRÓ, pintamúsics "Llavors dóna un ventall sonor molt ampli amb el piano i tota una secció de vents, que és molt completa. I també utilitzem molt la veu i la percussió, que són els primers instruments que tenim, tots podem cantar i picar amb les mans o amb el cos." GISELA JUANET, codirectora 'Pintamúsica!' "A mi el que m'agradaria és que un cop han vist el 'Pintamusica!', que és una experiència de 40 minuts, que tornin a casa, escoltin música i agafin un paper en blanc. És l'objectiu que tenim, que és petit però a la vegada jo crec que aporta molt." Ahir va ser la darrera sessió del 'Pintamusica!' i es calcula que, en els dos mesos de programació, l'han vist uns 2.000 nens. Després de fer ple en totes les sessions, els organitzadors esperen fer gira per Catalunya, i fins i tot per Espanya. De moment, els que s'ho hagin perdut, podran veure l'espectacle els dies 12 i 13 d'abril. Serà en el marc de la programació Món Llibre a la plaça de Joan Coromines i l'entrada serà gratuïta.

El fil argumental de ‘Pintamusica!’ és el pas de les estacions de l’any. A partir de l’obra més coneguda de Vivaldi, barrejada amb altres temes catalans, els més petits experimenten amb llums, sons i colors diferents. A més, per fer l’experiència més sensorial, els actors fan servir instruments que imiten els sons de la natura, com ara el pal de pluja o piulets d’ocells.

L’objectiu, segons la codirectora, Gisela Juanet, és “que els espectadors tornin a casa, escoltin música i agafin un paper en blanc”. Afegeix que sembla un objectiu molt petit, però que a la vegada aporta molt. Ella va idear aquest espectacle després de tenir la seva filla. Durant el creixement de la criatura, Juanet buscava noves formes per comunicar-se amb ella. L’art es va convertir en la millor manera. El desig de compartir-ho amb més famílies ha estat l’origen de ‘Pintamusica!’.

‘Pintamúsica!’ ha estat dos mesos programat al teatre del CCCB amb un aforament de 50 persones per funció. Això fa un total de 2.000 nens i nenes que l’han vist. Tot un èxit de participació, segons el organitzadors, que volen seguir de gira amb l’espectacle per tot el país.

Els que s’hagin perdut l’espectacle multisensorial podran veure’l durant els dies 12 i 13 d’abril a la plaça de Joan Coromines. Serà en el marc de la programació Món Llibre i l’entrada serà gratuïta.