Els llibres ompliran l’edifici annex de la casa de Julio Muñoz Ramonet, que dóna al carrer de l’Avenir. Allà on l’empresari tenia el seu despatx, el 2018 s’hi obrirà una biblioteca pública en què les obres internacionals tindran un pes especial. De fet, aquesta era una de les propostes que va plantejar l’Associació de Veïns de Sant Gervasi Sud.

La casa principal de la finca es convertirà en un espai expositiu que mostrarà les col·leccions del llegat artístic. Això sí, el condicionament de l’edifici es farà en paral·lel al procés judicial engegat contra les filles de Muñoz Ramonet per recuperar totes les obres d’art.

Tres biblioteques més de cara a 2017

La biblioteca del recinte de Julio Muñoz Ramonet se sumarà als tres nous equipaments que el tinent de Cultura, Jaume Ciurana, té previst obrir el 2017. En el balanç de mandat de l’ICUB va avançar que Sarrià, Les Corts i Sant Martí estrenaran biblioteques. A més, la Biblioteca de Sant Pau, a Ciutat Vella, es traslladarà després de la reordenació de la Biblioteca de Catalunya.

Assignatures culturals pendents

Ciurana també va anunciar que s’està treballant per ampliar el Museu Picasso amb la compra d’una finca del carrer de Montcada. També queden pendents per acabar l’ampliació del MACBA, el nou MUHBA El Call, o la promoció de Barcelona com a Ciutat Creativa Unesco de la Literatura.