Els musulmans trenquen el dejuni cada nit amb l’iftar, un sopar que s’inicia quan el sol comença a pondre’s. Malgrat que l’àpat es fa majoritàriament en privat, alguns grups i associacions religioses, com l’associació Dahiratoul Moutahabina, organitzen sopars populars durant els 30 dies que dura el ramadà. Segons aquests col·lectius, obrint la celebració als veïns del barri -en aquest cas, del Besòs- s’aconsegueix acabar amb certs estereotips.

L’inici del dejuni depèn del primer dia del novè mes del calendari lunar islàmic i això comporta que el ramadà acabi aquest any el 6 de juliol. Durant tot aquest temps, els musulmans fan el tradicional iftar, que és el sopar que trenca el dejú. Diverses associacions de la ciutat, com Dahiratoul Moutahabina, organitzen aquest àpat nocturn convertit en una festa.

Puntualment a les nou i cinc minuts de la nit, que és quan el sol comença a pondre’s, es van començar a servir a la seu de l’entitat, al carrer d’Alfons el Magnànim, dàtils acompanyats de te o cafè amb llet. Després va arribar el moment per resar i seguidament es va passar al plat fort de la nit: arròs amb peix, un plat típic senegalès, el país d’origen de la majoria dels integrants d’aquesta associació.

L’iftar conjunt és més que un sopar, segons Usman Samba, membre de l’associació, perquè es pretén compartir el diàleg intercultural i interreligiós i d’aquesta manera apropar el significat del ramadà als veïns del barri.

En aquesta cita també hi ha assistit la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversistat, Lola López.