Arriba la sisena edició del festival de fotografia documental DOCfield. El certàmen proposa aquest any 23 exposicions al voltant del tema de l’amor entès com a vincle afectiu entre persones i comunitats, més enllà del terme romàntic.

L’amor com a condició i els seus efectes i relacions amb certes problemàtiques i conflictes socials.

Il·lustrativa d’aquest eix temàtic és per exemple l’exposició que es pot veure al Pati Llimona. La fotògrafa egípcia Heba Khamis signa el primer document fotogràfic sobre una tradició tan desconeguda com colpidora: el planxat de pits al Camerún, una pràctica que pateix una de cada quatre nenes del país.

Dolorosa però exercida, paradoxalment, des de l’afecte. Són les àvies o les mares les executores, perquè el seu objectiu és evitar violacions. Empren pedres o fustes escalfades amb les quals fan massatges als pits de les adolescents per desfer el greix que els envolta. D’aquesta manera les noies semblen nenes durant més temps. Se suposa que així estan més protegides de violacions o matrimonis i embarassos prematurs.

23 exposicions i moltes activitats

La secció oficial del DOCfield consta de set exposicions, tres de les quals al Palau Robert i les altres quatre a la Universitat de Barcelona, FNAC Triangle, Foto Colectania i Pati Llimona.  Aquestes són les que ha comissariat el festival, però s’han sumat 16 galeries i espai d’art amb les seves propostes, també relacionades amb el leitmotiv d’aquesta edició.

Programa dia a dia del DOCfield