L’exposició “Barcelona. La metròpoli en l’era de la fotografia, 1860-2004” recull prop d’un miler d’obres, entre fotografies, postals, revistes o pel·lícules. La majoria provenen de prestadors de Catalunya, Madrid, Salamanca i Pamplona, però també de Londres, París i Nova York.

De la primera Exposició Universal fins al Fòrum de les Cultures

La mostra recorre la transformació que ha viscut Barcelona al llarg d’un segle i mig. Entre 1860 i 2004 la ciutat va ser escenari de grans esdeveniments, com les dues Exposicions Universals, els Jocs Olímpics o el Fòrum de les Cultures. També va ser una època de grans canvis urbanístics, com l’enderrocament de les muralles, l’obertura de la via Laietana o la construcció dels barris de blocs de pisos per acollir els treballadors migrants que van arribar a la ciutat a la dècada dels 60. Aquestes dècades coincideixen amb l’aparició i evolució de la fotografia, des dels daguerreotips fins a les tecnologies digitals.

[Fotografies: ‘Bombardeig de Barcelona per l’aviació italiana el 17 de març de 1938 a les 14.15 h’, d’autor desconegut. ‘Barcelona, demolició de les muralles’, de Franck. ‘Glòries’, d’Iván Bercedo i Jorge Mestre.]