Aquest és el mostrador actual del Forn Trinitat. Fa 50 anys, però, l'establiment tenia aquest altre aspecte. A l'obrador ja no hi treballa el Daniel Jordà, ho fan els seus tres fills. Ell recorda els inicis del forn el 1927 i la importància que el comerç ha tingut en l'evolució de la Trinitat Vella. DANIEL JORDÀ, Forn Trinitat "El comerç era un comerç de proximitat, la gent arribava i es creava una relació humana amb les persones. Passava qualsevol cosa al barri i al comerç t'ho explicaven: 'a tal persona li ha passat això, o al barri ha passat això altre'." Altres comerços que han marcat la història del barri han estat el bar Aquí me Quedo, la botiga de queviures Massó, la cansaladeria Angelita o la barberia Las Tijeras Mágicas. Una exposició recull imatges d'aquests establiments, dels seus propietaris i clients. L'objectiu és reivindicar la importància que ha tingut el comerç com a factor de cohesió social a la Trinitat Vella. AMADOR EXPÓSITO, president de l'Associació Comissió per la Recerca i la Divulgació de la Memòria de la Trinitat Vella "Me'n recordo que la mare deia: ‘Vés a la Sra. Josefa i compra-li un quilo de patates’. Jo li deia: ‘Mama, amb què li pago?’ ‘No passa res’, contestava, "digue-li que quan cobri el papa ja li pagarem’. O si no, t'ho apuntaven. I gràcies a això et quedaves a comprar al comerç de proximitat del barri." A l'exposició hi ha representats 28 establiments i es pot visitar al Centre Cívic Trinitat Vella fins a l'1 d'abril.

Les botigues emblemàtiques de la Trinitat Vella són els protagonistes d’una exposició “El comerç a la Trinitat Vella. Un viatge per la història del barri”, que es pot veure fins a l’1 d’abril.

A la mostra, organitzada per Barcelona Activa, hi ha representats 28 establiments i la majoria de fotografies són dels veïns del barri que les han cedit a l’Associació Comissió per la Recerca i Divulgació de la Memòria de la Trinitat Vella. Aquesta entitat fa anys que recull i digitalitza les imatges que ara es poden veure a l’exposició i el seu president, Amador Expósito, ha fet una primera selecció i ha triat les imatges de la mostra.

L’exposició vol ressaltar la importància del comerç per a l’evolució i cohesió social del barri. En aquest sentit, la transformació de la Trinitat Vella és paral·lela als canvis dels veïns i establiments.