A principis del segle XX la societat de Barcelona bullia, des del punt de vista social i sobretot cultural. Enmig d'aquest context va sorgir el Modernisme i va despuntar una de les figures més representatives en el camp de la pintura. "Ramon Casas es va convertir en un dels retratistes en majúscules d'una etapa de canvis convulsos que ell amb el seu traç va copsar." Decla GABRIEL, comissari de l'exposició 'Barcelona avui en dia es un referent del modernisme i Ramon Casas és una figura cabdal. Sense Ramon Casas el Modernisme Català no seria el que és. La serie de retrats d'amics i contemporanis avui en dia encara són un referent.' Els cartells són una de les set temàtiques que el visitant es trobarà en la mostra. Amb marques publicitàries encara vigents avui dia. Però de Ramon Casas, artista enormement atret per la ciutat de París en aquells temps, se'ns mostren altres vessants. És també l'època dels retrats, de la crònica social i la vida quotidiana, del ciclisme i l'automobilisme, i la presència de la Júlia, la seva musa i posterior dona. Obres que acull fins a principis del mes de maig el Museu del Modernisme per donar el tret de sortida a l'Any Ramon Casas en el 150è aniversari del seu naixement.

A principis del segle XX la societat de Barcelona bullia, des del punt de vista social i cultural. Enmig d’aquest context va sorgir el modernisme i va despuntar una de les figures més representatives en el camp del dibuix. Ramon Casas es va convertir en un dels retratistes en majúscules d’una etapa de canvis convulsos que ell, amb el seu traç, va copsar.

És època també d’una forta atracció de l’artista cap a París, d’aquí ve l’important llegat de dibuixos inspirats en aquella ciutat. A la mostra “Ramon Casas. La vida moderna” també hi trobem altres temàtiques del pintor, com la crònica social, el ciclisme i  l’automobilisme, també les revistes artístiques i literàries,  i la presència de la Júlia, la seva enamorada, i els retrats de personalitats contemporànies.

Les obres es podran visitar fins al 8 de maig al Museu del Modernisme.