L’artista polifacètic, que ha exposat a diferents punts del món, tindrà una mostra dedicada a la seva obra al MACBA. Plensa va conèixer Barenblit quan tenia tan sols 17 anys i es van fer molt amics. De la mostra en sabem poca cosa. Plensa ha dit que “no serà una retrospectiva” però si que parlarà del seu passat. Aquest dimecres s’han fet públics altres projectes de l’artista: “Estic treballant per instal·lar una escultura a un lloc extraordinari”, ha dit. Aquest lloc, ha confirmat després, és la muntanya de Montserrat. Del projecte no se’n coneixen més detalls.

Un any molt americà

Durant aquest 2017 ha estat treballant als Estats Units. A principis d’any va exposar a Nova York, recentment ha tancat una mostra a Chicago i la setmana passada va inaugurar una exposició a la ciutat de Madison, a Wisconsin. Plensa segueix amb la seva carrera frenètica. També ha inaugurat una nova escultura a Rotterdam, concretament a un nou centre mèdic i està pendent de presentar una obra a la ciutat holandesa de Leeuwarden.

L’artista va exposar per últim cop a Barcelona el novembre de 2016 a la galeria Senda. A més, ell és el protagonista de l’escultura Carmela, que després de reiterades demandes veïnals va acabar cedint-la a la ciutat. La figura està instal·lada des de l’abril de 2016 al davant del Palau de la Música.