Es tracta de retrats, imatges sobre la història recent o simplement fotografies que, com diu l’autor, han aparegut davant dels seus ulls en algun moment o altre de la seva carrera.

Són una cinquantena d’instantànies, totes són en blanc i negre, i algunes han estat recuperades per Jordi Socías del seu arxiu personal. Fotografies que en el seu moment no va valorar especialment però que ara, amb el pas del temps, li han semblat especialment interessants.

À coup de chapeau, 2013

Destaca un dels pocs retrats de la mostra, fet a Salvador Dalí l’any 1979. La foto, de mitja cara, i amb un ull mig cobert pels cabells, mostra la singularitat del personatge, amb qui Socías va compartir quatre tardes quan treballava a ‘Cambio 16’. També s’exposa una imatge plena de sentit de l’humor captada en un aparador reixat dins el qual una estatueta de Lenin i una altra de Jesucrist porten de la mà un Mickey Mouse.


Lenin, Mickey i Jesús, 2012

 

Fotògraf en diaris com ‘Cambio 16’ i ‘El País’ i en revistes com ‘El Europeo’, en la mostra s’exposen fotografies que repassen la història més recent des de 1973. Esdeveniments com l’assassinat dels advocats laboralistes d’Atocha de 1977, el cop d’estat del 23 de febrer de 1981 o la vaga de la Seat són imatges que Socías va trobar, va saber captar i ara exposa a La Virreina.