A mig matí d’aquest diumenge, la festa s’ha iniciat amb la concentració dels banderers de les colles a la plaça de Trilla, on es troba el monument a les colles de Sant Medir. Allà s’ha fet la tradicional ofrena floral amb motiu de l’inici dels actes del Sant Medir. Posteriorment, la cercavila s’ha dirigit cap a la plaça de la Vila de Gràcia, on s’han fet la passejada a cavall i diverses activitats per als més menuts.

A la plaça de la Vila ha tingut lloc l’acte de col·locació de les 24 banderes de les colles i la de la Federació al balcó del districte. A les 12.45 h, el periodista David Izquierdo ha llegit el pregó de Sant Medir, en què ha fet referència a la importància de mantenir les tradicions i ha explicat que ell personalment està molt vinculat a les de Gràcia, perquè el seu pare era gracienc.

El traspàs de la bandera de la Federació i l’intercanvi d’obsequis a la Sala de Plens del districte de Gràcia han tancat l’acte que dóna el toc d’inici a la festa més dolça de la ciutat, que tindrà lloc el proper 3 de març.

Com és tradicional, aquest dia, festivitat de Sant Medir, es fa la cavalcada de romeus i romeves pels carrers de la Vila de  Gràcia. Les colles desfilen per Gran de Gràcia llençant tones caramels des de les carrosses. Actualment més de 25 colles participen en la festa als barris de Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i la Bordeta.