Vestits de pirata, altres de guerrers i fins i tot d'esquiadors. Són alguns dels clicks de Playmobil que han fet viatjar petits i grans arreu del món, i fins i tot en el temps, amb exemplars de totes les èpoques. "Ens agraden i a veure si podem convèncer els nostres pares perquè ens en comprin un" "Tinc l'hípica, la casa.." "La policia, bomber, metges..." Des de primera hora del matí s'han format cues a l'entrada de les cotxeres de Sants. És la dinàmica del cap de setmana, i és que fins avui al migdia, més de 4.000 persones s'han acostat a gaudir Playmobil, i han superat amb escreix la previsió de 3.000 visitants de totes les edats. "Nosaltes de petits ja hi jugàvem amb els Playmobil i ara hi continuem jugant..." És la 14ena edició de la Fira Nacional de Col·leccionistes de Playmobil, la desena que es fa a Barcelona. A més de les recreacions, també hi ha espai on poder-se fabricar un mateix els clicks. Els amants de les tradicionals joguines també hi poden adquirir peces de col·leccionista. L'èxit d'assistència n'ha fet augmentar les vendes. "Les xifres, encara no hem fet el recompte final però va bé, molt bé." Sembla que les joguines més tradicionals no passen de moda. Es nens ara mateix estan molt amb els aparells, botonets...amb això s'han de fer el seu propi món, poden fer els seus invents..." Els amants dels clicks de Playmobil tenen fins avui a les 6 de la tarda per acostar-se a les Cotxeres de Sants i viatjar arreu del món.

Des de primera hora s’han format cues a l’entrada de les Cotxeres de Sants. I aquesta ha estat la dinàmica de tot el cap de setmana. Fins aquest diumenge al migdia, més de 4.000 persones s’han acostat a gaudir dels Playmobil, una xifra que supera amb escreix la previsió de 3.000 visitants que feia l’organització de l’acte per als dos dies.

La fira atrau majoritàriament famílies amb nens que volen veure els diorames fets amb clicks i, sobretot, comprar algunes figuretes. Però també hi ha aficionats adults que s’hi apropen per buscar peces que falten a les seves col·leccions.

A part de veure les exposicions i comprar articles a les paradetes, la fira ha organitzat diverses activitats per als nens, com concursos per fer petits diorames, pescar clicks amb una canya o muntar figures de Playmobil en el mínim temps possible. Els adults també poden participar als tallers fent les seves pròpies peces.

Es tracta d’una fira important per als amants del Playmobil. “Es fa a Barcelona des de 2007, té bastant èxit i la gent ja ho espera”, afirma Juan Carlos, de l’Associació Espanyola de Coleccionistes de Playmobil. (AESClick).

A les paradetes distribuïdes pel recinte es poden comprar tot tipus de peces de Playmobil. Hi ha figuretes de catàleg des d’un euro, accessoris i articles descatalogats. “El tema més buscat pels col·leccionistes és el victorià, perquè és el més difícil de trobar”, assegura Estrella Martínez, una venedora que va cada any a la fira.

Tots els visitants adquireixen una butlleta a l’entrada que han d’omplir per participar a un concurs de diversos lots de Playmobil. El joc consisteix a trobar les figures indicades a l’entrada entre els diferents diorames que hi ha exposats a la fira.

Aquest dissabte estarà oberta fins les 18 h d’aquest diumenge. L’entrada és de tres euros per als adults, però gratis per als nens menors de 12 anys.