La mostra, titulada “Game of thrones: the touring exhibition”, fa la seva primera parada mundial a Barcelona, tal com va avançar betevé al setembre.  Una exposició interactiva que obrirà portes des de dissabte 28 fins al 7 de gener, i que ocupa al Museu Marítim més de 1.000 m², en els quals es recreen diversos escenaris de la sèrie. Els visitants poden visitar  les terres de Ponent i d’Essos i viure en primera persona espais com el Port Reial, el Castell Negre de la Guàrdia de la Nit i el Mur, i on també s’hi pot trobar, inevitablement, el tron de ferro.

La mostra està dividida en diferents zones temàtiques, on també es poden veure peces de vestuari, armes i altres accessoris de les set temporades de la sèrie, produïda per la cadena HBO.

Avui al Museu Marítim s’han pogut veure alguns personatges de la sèrie posant al “photocall” que s’ha instal·lat a les instal·lacions que aquest dijous s’han vestit de gala per a l’ocasió. També hi han acudit representants d’HBO. El director creatiu de ‘Joc de trons’ ha dit que és un plaer engegar la gira de l’exposició a la nostra ciutat, a la qual s’ha referit com la porta del Mediterrani.

Basada en la saga de novel·les de gènere fantàstic, escrita per George R. R. Martin, ‘Cançó de gel i foc’,  ‘Joc de trons’, que ha estat guardonada pels premis Emmy, narra  les vivències de reis i reines, cavallers  i nobles implicats en tot un seguit de persecucions que busquen aconseguir el control dels Set Regnes de Ponent.  Les entrades es poden comprar al Museu Marítim i també per internet. Fins ara ja s’han venut 20.000 tiquets.

Barcelona també ha estat pionera a l’Estat a tenir una botiga de ‘Joc de Trons’, ubicada a les Galeries Maldà.