Comencem el programa recuperant gravacions de finals dels anys 50 i primers 60 en les que intervenen el saxo tenor Illinois Jacquet i l’organista Milt Buckner, junts o per separat.
A continuació ens capbussem en els concerts que tindrem properament a la nostra ciutat. Comencem amb el pianista Aaron Goldberg que, acompanyat del seu trio, actuarà dins del Voll Damm festival internacional de Jazz de Barcelona.

Després passem a repassar dues actuacions de primeríssim nivell, programades en el club Jamboree: la del trompetista Wallace Roney i la de les germanes Ingrid i Christine Jensen que venen a presentar el seu recent disc juntes.

I acabem amb una gravació de 1986 protagonitzada pel mestre del baix elèctric Jaco Pastorius i el guitarrista Bireli Lagrene, que aquí ens mostra la seva cara més sorprenent, la de músic de fusió, després d’haver-se convertit en una estrella com a seguidor del llegat de Django Reinhardt. No oblidem que falta menys d’un mes per que comenci el festival Django de l’Hospitalet de Llobregat.

Escolteu el programa sencer aquí:

1a part

2a part

Foto: Ingrid Jensen