Aquest dijous s’ha inaugurat l’exposició “Cartes a l’alcaldessa” a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. La mostra vol convertir-se en un “calidoscopi de Barcelona vist a través de 70 cartes d’arquitectes i professionals d’altres disciplines”. Els visitants de l’exhibició també poden escriure la seva carta o enviar-la a través dTtwitter amb l’etiqueta #cartesalalcaldessa.

Totes les cartes són en mida A4 i s’exposen en un espai multisensorial. Es poden llegir de forma directa però també s’utilitzen altres formats, com la projecció sobre la façana, perquè els vianants puguin llegir els textos. També hi ha la possibilitat d’escoltar-les a través de locucions. Entre les diferents propostes es pot trobar una carta d’amor, una vinyeta de còmic, una carta brodada, un desplegable, un collage o una petita instal·lació. Pel que fa al contingut, l’organització de l’exhibició assegura que hi ha des de “somnis escrits” fins a “retrets“, però amb el “denominador comú” d'”avançar cap a una Barcelona millor“.

La mostra es pot visitar a la sala d’exposicions del COAC fins al 5 de maig. El projecte està comissariat per Ricardo Devesa, Xavier González i Núria Moliner. Es tracta d’una idea de l’arquitecta Eva Franch, comissària del projecte original. L’experiència ja ha tingut lloc a altres ciutat com Atenes, Bogotà, Buenos Aires, Lisboa, Madrid, Rotterdam, Ciutat de Mèxic, Nova York, Sao Paulo o Taipei.

Mobles d’economia circular

Els mobles on s’exposen les cartes i on el visitant pot seure a llegir-les o a escriure-les s’han construït sota els conceptes d’economia circular, reducció d’emissions de CO2 i impacte ambiental i integració social. La seva construcció ha anat a càrrec d’una cooperativa que treballa amb persones amb discapacitat.

Paral·lelament a l’exposició se celebrarà una trobada en forma d’assemblea l’11 d’abril a les set del vespre a la qual s’han convidat els autors de les cartes per debatre sobre Barcelona.