Fàbrica dels Reis a la Fabra i Coats

El segon dia per reservar entrades per a la Fàbrica dels Reis d’Orient a la Fabra i Coats s’ha repetit el patró del primer, és a dir, els problemes per accedir-hi i l’oferta d’entrades ha estat efímera perquè s’han esgotat en escassos minuts, concretament nou minuts. Tot plegat per l’allau de demanda, malgrat que en aquesta segona oportunitat l’Ajuntament de Barcelona ha doblat el nombre d’entrades disponibles: si aquest dimarts n’hi havia 3.800, aquest dimecres n’eren 7.700.

Sensació de “déja-vu”

Les 7.700 entrades estaven disponibles a partir de les 11 del matí, però els problemes s’han repetit i molts usuaris que intentaven accedir al portal per fer la inscripció prèvia no ho han pogut fer. Molts barcelonins s’han quedat amb una sensació de “déja-vu” i sense les entrades cobdiciades.

El missatge d’entrades exhaurides que apareix a la pàgina web per a la inscripció prèvia

Per això, les crítiques a les xarxes socials s’han tornat a repetir i també hi ha qui s’ha mostrat partidari que l’adjudicació de places es faci per sorteig perquè consideren que seria un mètode més equitatiu.

11.500 places en total

L’èxit i l’alta demanda de la Fàbrica dels Reis ha fet que el Districte Municipal de Sant Andreu hagi ampliat les places: de les 3.800 inicials fins a les 11.500. Segons van informar fonts del consistori, això ha estat possible gràcies a l’optimització del circuit per ampliar les sessions i pugui entrar-hi més gent.

Si en un inici estava previst que hi entressin 32 persones en cada sessió, ara podran fer-ho 96 repartides en tres grups diferents. Però en cap cas coincidiran els grups entre si perquè es trobaran en espais diferents en tot moment. D’aquesta manera es garanteix el compliment de les mesures de la covid-19.

Les visites, a partir del 28 de desembre

La reserva de places per conèixer la Fàbrica dels Reis ja s’ha fet, tot i que l’espai no obrirà portes fins d’aquí a uns dies, el 28 de desembre. El recinte es podrà veure cada tarda de 17 a 21 h fins al 4 de gener (excepte el 31 de desembre i l’1 de gener).