imatges: okse126

L’artista berlinès Okse126, conegut per haver escampat per mig món uns punts de colors molt enigmàtics, ha aterrat a Barcelona. I ho ha fet deixant-hi el seu rastre en carrers, monuments i parcs de la ciutat. Els curiosos quatre punts amb els colors cian, magenta, groc i negre que s’integren en elements arquitectònics, formen part del projecte CMYK DOTS, que disposa actualment de 1.125 obres fetes a 16 països i més de 100 ciutats, la majoria ubicades a la capital alemanya. A Barcelona, l’artista ha mapat i fotografiat de moment sis dels seus treballs. Els punts es van instal·lar a l’escultura l”Estel ferit’ de la platja de Sant Miquel, en una escullera de la Barceloneta, al carrer del Pare Laínez —al Camp d’en Grassot—, en una escultura de pedra al Gòtic, a les baranes de les escales del Laberint d’Horta, i a Montbau.

Formes i figures distribuïdes per un centenar de països

Precisament, un berlinès, el guionista i escriptor Jorge Corrales (@Yosoycorra) ha fet un fil recent a Twitter, fascinat per les obres d’aquest artista urbà especialitzat en la tècnica de puntillisme pictòric. Un fil que ha animat molts dels seus seguidors a comprovar si encara hi són els punts que tenen més a prop.

Oske126 juga amb els punts i els quatre colors per crear figures i missatges de tot tipus. A la pàgina web de l’artista trobem una galeria virtual amb fotografies de totes les obres que formen part del projecte Mapejades. L’artista explica al web que la idea inicial del projecte que va començar al 2016 era ubicar 1.000 CMYK Dots a 100 ciutats de 10 països diferents. Un objectiu que ja ha superat, tot i les limitacions de mobilitat que va suposar la pandèmia.

Berlín, la ciutat amb més punts

D’Okse126, poc se’n coneix, perquè l’artista manté en secret la seva identitat per qüestions legals. Segons Jorge Corrales, viu al barri berlinès de Kreuzberg. “A Berlín es força conegut, però ningú no sap qui és. Durant el confinament va fer moltes accions dins la ciutat i sobretot al seu barri perquè no tenia gaire marge per actuar”, comenta Corrales. Un altra incògnita és saber quines de les seves obres encara continuen al lloc. Per aquest motiu, l’artista fotografia i mapa cadascuna de les seves actuacions emulant altres artistes.