Amb un 3 de 7. Així han inaugurat oficialment els Castellers de la Vila de Gràcia el seu nou local. En aquest espai, de 14 metres d'alçària podran assajar. També disposaran de vestidors, un buc musical i una sala de reunions. Els castellers diuen que feia anys que esperaven tenir un local propi. ROSER LATORRE, presidenta dels Castellers de la Vila de Gràcia "Fins ara els assajos els fèiem a un lloc, la vida associativa a un altre. Ara ho podrem fer tot aquí, ho tindrem tot més a mà i això ens permetrà avançar en el que és la pròpia organització i els castells en sí" De moment, però no s'hi instal·laran fins d'aquí a dues o tres setmanes. El nou edifici és també a partir d'avui la nova seu de la Fundació de la Festa Major de Gràcia. L'entitat té al seu servei 530 metres quadrats repartits en diferents sales polivalents, un magatzem i aquest espai reservat per a fer exposicions" Uns espais que també podran fer servir altres entitats del districte que ho necessitin. RICARD ESTRUCH, president de la Fundació Festa Major de Gràcia "Petits concerts, xerrades, exposicions, col·loquis, cinefòrum. Tot això que no podiem fer abans, ara ho farem perque tenim les possibilitats" El nou edifici porta el nom d'Albert Musons, mort el 2007. Avui la seva família ha assistit també a l'acte d'inauguració. Musons, va ser un emblemàtic veí de Gràcia, implicat en el teixit associatiu i que va ocupar la conselleria de Cultura del districte.

Els Castellers de la Vila de Gràcia ja tenen un nou espai on assajar. És l’espai Albert Musons, situat al número set del carrer de n’Alzina, que compartiran amb la Fundació Festa Major de Gràcia. El nou equipament està dissenyat en funció dels espais que necessiten les dues entitats, de tal manera que hi haurà una superfície de 380 m2 per als castellers, i 530 m2 per a la Fundació Festa Major. L’obra ha suposat un cost de 1.766.253 €.

L’espai d’assaig desl castellers és una sala de nou metres quadrats amb una altura de quatre pisos,  que equivaldria a 14  metres. A més del buc d’assaig, també disposaran de dues sales polivalents, despatxos, magatzem i vestuaris. Tot i això, els Castellers de la Vila de Gràcia no començaran a assajar fins que no se signi el conveni. Calculen que podria ser d’aquí a un parell o tres de setmanes.

Les obres del nou espai de cultura popular, que es van inicar al gener de 2011, tenen un cost total de 1.766.253 €.

L’inaugurat espai porta el nom d’Albert Musons, exregidor de Cultura de l’Ajuntament, que es va caracteritzar per la seva lluita en defensa del teixit associatiu de Gràcia.

A l’acte d’obertura del recinte hi han assistit Xavier Trias, la regidora del districte, Maite Fandos i entitats gracienques.