La majestuositat de la Sagrada Família, però vista sota la llum del capvespre. És la proposta dels responsables del temple amb motiu de la diada de Sant Jordi i de què han pogut gaudir 320 persones, aquest dilluns, vigília del 23 d’abril. L’impacte del temple encara ha estat major tenint en compte les peculiaritats de la visita: de nit, fora de l’horari habitual, amb una guia i accés a indrets poc freqüentats del temple. Aquest any des de la institució s’ha permès entrar a Veus Blanques, un espai que com recorda Marta Otzet, de la Sagrada Família, “està just a sobre del presbiteri i que segurament els visitants no han vist, perquè no és un espai visitable”. De fet, està a 15 metres d’altitud i, des d’aquest punt, hi ha una visió privilegiada de l’escultura de Sant Jordi de Josep Maria Subirachs i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Una visita exclusiva i que no ha estat a l’abast de tothom. Per ser una de les 320 persones de l’experiència, calia guanyar el concurs proposat pel temple a través de les xarxes socials. Tot i que alguns dels visitants ja havien estat a la Sagrada Família, destaquen que veure-la per dins sempre és especial i cada vegada, asseguren, se’n veuen coses diferents. A més, han sortit amb una rosa i una publicació per conèixer al detall les façanes del Naixement i de la Passió.

La celebració de la diada per part de la Sagrada Família no acaba amb aquesta visita exclusiva, que també es va organitzar l’any passat. El dimarts 23 d’abril, com ja és tradició, tots els Jordis, Jordines, Jorges i Georgines en tindran les portes obertes. Podran visitar el temple de Gaudí de manera gratuïta i sense necessitat de reservar entrada. Simplement, hauran de presentar un document nacional d’identitat a les taquilles.