Ho fan sense cobrar, literalment, per amor a l’art. En Víctor i en Martí es van conèixer fa uns mesos a través d’un anunci en què en Martí buscava un periodista. Va ser així com es van conèixer i van decidir posar en marxa un blog en què entrevistar artistes de totes les edats, corrents i disciplines. Cap dels dos no havia trobat una feina remunerada però, amb aquest projecte, van decidir ocupar una part del seu temps per treballar en un projecte nou i totalment independent.

L’objectiu del blog és donar una visió de l’art contemporani i de com el viuen cadascun dels artistes a casa seva o als espais de creació on treballen. Les entrevistes fugen de les excuses, com ara la presentació de llibres, discos o exposicions que acostumen a tenir el protagonisme en els mitjans convencionals. Per contra, se centren en la personalitat dels artistes i en la seva forma d’entendre l’art i el procés creatiu. Afirmen que, en les 40 entrevistes que han fet fins ara, s’han trobat que els artistes de casa nostra no són excessivament excèntrics, sinó més aviat gent normal que, senzillament, es dedica a l’art.

Aquesta setmana han presentat oficialment el blog, que cada vegada té més seguidors, també a Facebook i Twitter. Ara Amor a l’Art es planteja la possibilitat d’escriure també en castellà, ja que hi ha lectors de tot arreu del país, o la d’incloure publicitat al blog per obtenir-ne algun ingrés. A més, volen ser més ambiciosos i ampliar-hi el nombre d’entrevistes i de perfils.

Fins ara s’han trobat amb artistes de la talla de Perico Pastor, l’il·lustrador Miguel Gallardo o el realitzador Kike Maíllo. També han publicat entrevistes amb personalitats com l’arquitecte Juli Capella, el poeta Joan Margarit i el dissenyador gràfic Enric Jardí, entre d’altres. A més d’això, han permès conèixer la feina de creadors emergents però amb coses a dir tan interessants com les dels artistes consagrats.