Tot i ser un festival molt nou, els organitzadors creuen que té molt potencial, perquè té bones relacions amb altres festivals importants d'aquest àmbit i per on està ubicat. JACQUES TRUDEAU, director artístic És la tercera vegada que el Poble Espanyol acull aquest festival de titelles. Aquest any hi participaran 22 companyies internacionals que volen atraure tant un públic infantil com adult. JACQUES TRUDEAU, director artístic El TOT Festival també obre les portes a companyies joves com és el cas de Zipit. El seu espectacle, 'Monstres', és una coproducció catalanoescocesa. GLÒRIA ARRUFAT Per commemorar el Dia Internacional del Titella, aquest diumenge es farà una rua que anirà de la plaça d'Espanya al Poble Espanyol. Tot plegat per despertar l'interès en el món dels titelles i assegurar-ne el futur. POLET "Farem titelles fins que siguem iaies." GLÒRIA ARRUFAT "Fins a iaies tu, fins que anem sobrevivint anirem fent."

Un total de vint-i-dues companyies nacionals i internacionals participen entre el 16 i el 25 de maig al Festival de Titelles i Teatre d’Objectes de Barcelona que reuneix espectacles de titelles per adults i també infantils. El Festival recrea un món imaginari de titelles, titellaires, actors i  teatre d’objectes que se centra en el descobriment dels nous llenguatges del titella, els que determinen l’evolució i la situació actual d’aquest art.

Segons el director del Poble Espanyol, les titelles no tenen la visibilitat que haurien de tenir ja que “estan encasellades com a espectacles per a nens, quan en altres països les titelles per a adults són molt apreciades i les titelles s’integren amb assiduïtat en espectacles d’altres arts”. La participació catalana l’encapçalen les companyies Zipit Company, La Visual i Pep Gómez, mentre que les companyies espanyoles estan representades pels andalusos Siesta Teatro i els madrilenys Tyl Tyl Teatro.