Per mantenir aquesta presència a Barcelona, l’orquestra mantindrà les col·laboracions habituals amb el Palau de la Música i el Liceu, i per primera vegada també amb el Teatre Nacional en la producció ‘Rèquiem per Salvador Espriu’. A més, també es farà una nova producció de dansa amb el Mercat de les Flors i l’orquestra participarà en els actes del tricentenari de 1714.

Aquest any s’incorpora la figura del director convidat, que serà Emmanuel Krivine, director de la Filharmònica de Luxemburg, que dirigirà “dos o tres programes”, segons François Bou, gerent de l’OBC. En el marc dels retrats d’artista, una fórmula iniciada aquesta temporada passada, destaca el compositor Benet Casablancas, un dels grans compositors catalans vius del qual s’interpretaran dues obres.

Pel que fa als preus s’estrenarà una nova modalitat d’entrada a un preu de 10 euros, tot i que només se’n posaran a la venda 200. Una iniciativa que va en la direcció d’acostar l’orquestra nacional a tots els públics en un moment de dificultats econòmiques.