La plantilla del diari ‘El País’ ha iniciat una vaga aquest dimarts que s’allargarà fins dijous i amb la qual volen mostrar el seu rebuig a l’ERO que l’empresa va presentar el mes passat i que preveu la sortida de 149 treballadors (119 acomiadaments i 30 prejubilacions).

La convocatòria d’aturada va ser aprovada en referèndum pels treballadors amb gairebé un 93% de vots a favor la setmana passada. En la consulta hi van participar més de tres quartes parts dels treballadors, motiu pel qual s’espera que el seguiment de la vaga sigui elevat. De fet, el Comitè d’Empresa ha afirmat aquest matí que la redacció “s’ha despertat buida”. Els representants dels treballadors també han denunciat al seu compte de Twitter que la direcció del diari ha allargat el torn de la redacció del diari a Mèxic “per sabotejar la vaga de la redacció”.

A Barcelona, una trentena de treballadors s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume i han criticat l’actitud de l’empresa, que avui publica un article en què informa els lectors de la convocatòria i els adverteix que la vaga “amenaça la sortida” del diari entre dimecres i divendres, i que l’edició digital també se’n podria veure afectada.