La jornada d’avui ha girat a l’entorn d’una temàtica central, la llum, ja que el 2015 ha estat declarat per les Nacions Unides i la Unesco com l’Any Internacional de la Llum. Però aquesta edició de la Tamborinada ha abordat també una segona temàtica. Es tracta dels 125 anys del naixement de l’etnòleg i folklorista Joan Amades, un referent de la cultura tradicional i popular catalana a qui la Fundació La Roda fins i tot li va dedicar un capgròs, que en aquesta edició no hi ha faltat.

La Fundació La Roda, formada per 77 entitats culturals de Catalunya, vol promoure la cohesió social a través d’activitats culturals. És per això que des del 1977 organtiza cada any la Tamborinada, considerada ja una festa tradicional. Enguany hi han participat al voltant de 1.000 voluntaris i 82 entitats de La Roda.

Al llarg del dia hi han passat entre 20.000 i 25.000 visitants, una xifra inferior a la d’altres anys perquè s’ha vist minvada per la multitud de gent que a la tarda ha marxat a celebrar el triplet del Barça.

La jornada s’ha inaugurat amb l’escriptora Asha Miró, que ha apadrinat la Tamborinada d’enguany, i s’ha conclòs de la manera més festiva i explosiva: amb la música en directe de L’Hora de Joglar, guanyadors del Premi a la Millor Banda en Llengua catalana de 2014 celebrat a Badalona.